Branschdag hos Bauer

Hemsida News Image 45

Håkan Eriksson och Mikaela Blumfalk hade förra veckan förmånen att bli inbjudna till Bauer Spezialtiefbaus branschdag, ”Schrobenhausener Tage”, för beställare och samarbetspartners. Evenemanget hölls i Schrobenhausen, strax nordväst om München. Där har Bauer sitt huvudkontor och där ligger även Bauer Maschinen, en av Bauers fabriker för deras egentillverkade maskiner.

Bauer bjöd på ett fullspäckat program för de cirka 300 gästerna och en rad intressanta projekt presenterades från deras världsomspännande verksamhet. Bland annat injektering av pir ute på en Helgoland, en ö 7 mil utanför tyska kusten i Nordsjön, grundläggning av det 345 m höga Al Habtoor Tower i Dubai där man gjort grundläggning med så kallade baretter genom en befintlig källarkonstruktion i tre plan och slitsmurar för ny tunnelbanestation i Chennai i Indien. Sist men inte minst höll Michael Jones och Joachim Gaus ett mycket uppskattat föredrag om Biorefinery Östrand i Timrå där GeoMinds insatser verkligen lyftes fram på ett fint sätt.

Vi är otroligt stolta att få synas i sammanhang som detta. Och att som första svenska konsultföretag ha dimensionerat och introducerat djupstabilisering med ”våt metod” i Sverige är helt klart ett steg i rätt riktning mot vår vision.

Under dagen kunde även deras imponerande maskinpark beskådas där de visade upp utrustning för de flesta grundläggningsmetoder. Och på Bauer-museet fanns de flesta maskinerna uppställda i den stora modellen som presenterade deras verksamhet. Se bilder från modellen i kommentarsfältet.